podcast

ℹ️ niin kuin intuitio

ℹ️ niin kuin intuitio

Tervetuloa kuuntelemaan ja katselemaan podcastia intuitiosta ja sen hyödyntämisestä intuitiotutkija Asta Raamin kanssa! Intuitio, eli kyky hankkia tietoa ilman tietoista ajattelua, on meille kaikille synnynnäinen taito. Se on yhtä aikaa helppoa ja olennainen osa ihmisyyttä, mutta myös haastavaa, sillä emme aina osaa tulkita intuitiota oikein. 

Asta on tutkinut intuitiota akateemisesti ja auttaa meitä ymmärtämään, mitä intuitio on ja miten sitä voi hyödyntää. Esimerkiksi meditaatio ja mindfulness voivat tuoda mielen kanssa työskentelyyn kaivattua väljyyttä, jolloin intuition prosessi pääsee toimimaan.

ℹ️ ntuition avulla saat juuri sinulle räätälöityä tietoa elämäsi tilanteisiin! Intuitio toimii nopeasti ja ilmenee eri muodoissa. Raami määrittelee kirjassaan Intuitio 3 kolme intuition tyyppiä: vaistointuitio on primitiivistä ja auttaa meitä selviämään; asiantuntijaintuitio taas perustuu oppimiseen ja ammatilliseen kokemukseen. Superintuitio on puolestaan eräänlainen oivallus, joka ylittää opitun ja koetun. Se on erityisen arvokas yksilöllisten ja globaalien vaikeiden haasteiden ratkaisussa.

Juuri nyt Astan kiinnostus kohdistuu siihen, miten intuitiolla voimme tunnistaa tilannetta ympäröiviä energioita, koska sanat eivät aina ilmaise tilanteesta totuutta. Mitä kompleksisempi tilanne on, sitä enemmän olisi hyvä avautua laajemmalle näkökyvylle, jotta näemme totutun yli. Intuitio auttaa meitä tässä!

Ihmisellä on monta tapaa tietää, ja intuitio yhdistää tietoa kaikista näistä tavoista. Entä miten tekoäly ja persoonallisuuspiirteemme vaikuttavat intuition käyttöön? Lisää aiheesta luvassa podcast-jaksossa – enjoy!

tiimien johtaminen

tiimien johtaminen

FT Annarita Koli, tutkiva kehittäjä ja kehittävä tutkija, on toiminut tiimin lähiesihenkilönä niin kansainvälisessä taloushallinnon organisaatiossa kuin tutkimusyrityksessään Promenade Insight Oy:ssä. Keskustelumme koskettelee useaa johtamisen osa-aluetta: lähiesihenkilönä toimimista, tiimin johtamista, projektijohtamista, asiakkuuksien johtamista, toimitusjohtajan roolissa tuloksellisuuden johtamista sekä kaikkien näiden yhdistävää tekijää, itsensä johtamista! Unohtamatta tiimin itseohjautuvuuden ja yhdessäohjautuvuuden tukemista!

Siinä on monta palloa yhtä aikaa ilmassa pidettäväksi ja Annarita kuvaakin erityisen hyvin sitä, miten asiat viedään tehokkaasti käytöntöön! 

Tutkimusorganisaationa Promenade myös mittaa volitiota, toimeenpanon taitoa, Ria Parppein tekemän mallin mukaan. Parppein (2018) toimeenpanokyvyn elementit voidaan jakaa seuraaviin mitattaviin osa-alueisiin: 
1. Tavoitteen hallinta (tavoitteen sisäistäminen ja merkityksellisyys)
2. Itseluottamus (luottamus omaan kykyyn saavuttaa tavoite ja luottamus omaan kykyyn vaikuttaa työsuoritukseen)
3. Volitio -toimeenpanon taito (Fokus – toimintaa suuntaavat prosessit ja Työvire – toimintaa ylläpitävät prosessit)

Koska toimeenpanokyky muuttaa innostuksen tekemiseksi ja sen kehittäminen lisää sekä henkilöstötuottavuutta että työhyvinvointia, sen johtaminen nousee tiimin tuloksellisuuden kannalta todella tärkeäksi. Jos haluat saada asiasta lisää tietoa, kurkkaa kirja ”Tee, toimi, saa aikaan” Ria Parppei (2018), joka löytyy mm. Adlibriksesta.

Annarita on helposti innostuva tutkiva kehittäjä ja kehittävä tutkija, joten olen aika varma, että innostut kun kuuntelet podia ja hyvä mieli ja nauru ei ole kaukana 😄☀️

Hauskoja kuuntelu -ja katseluhetkiä!

Resilienssi – muutoskyvykäs itsensä ja muiden johtaminen

Resilienssi – muutoskyvykäs itsensä ja muiden johtaminen

Keskustelemme tässä videopodcastissa resilienssistä eli muutoskyvykkyydestä Resilience Factory Oy:n toimitusjohtajan ja Leadership Coach Mikko Kemiläisen kanssa. Resilienssi on noussut vuoden 2020 jälkeen johtamisen valmennuksen kestoaiheeksi työyhteisöjen ja tiimien kanssa kuten myös yksilöcaochingissa. Mikko on maadoittanut resilienssiä aiheena Suomeen jo 2011 lähtien ja on todellinen aiheen asiantuntija.

Mikko puhuu resilienssin kehittämisen mallista, jonka Linda Hoops PhD., on tuonut tieteellisen tutkimuksensa kautta meidän käyttöömme. Tämän mukaan muutoksen kohtaamisessa on hyvä ottaa huomioon 7 ”muskelia”, jota voimme kehittää:

  1. Positiivinen suhtautuminen muutokseen
  2. Itseluottamus ja minä pystyvyys
  3. Prioriteetit – kyky erottaa turbulenssissa tärkeät asiat
  4. Luovuus – meneekö muutostilanteisiin toistaen vanhaa kaavaa vai hakeeko uutta lähestymiskulmaa
  5. Yhteys toisiin – kyky käyttää verkostoaan, pyytää ja tarjota apua
  6. Rakenne – itsekuri ja kyky laittaa epäolennainen sivuun
  7. Kokeilunhalu – ”window of opportunity” eli muutoksen kannalta paras ajoitus uuden kokeilulle

Näitä taitoja kehittämällä voimme vastata omalta osaltamme muuttuvaan maailmaan. Mikko kertoo myös monia muita näkökulmia muutoksen johtamisesta ja käsittelemisestä! Mukavia kuuntelu -ja katseluhetkiä!

Sisun lempeä voima

Sisun lempeä voima

Sisutohtori Emilia Elisabet Lahti on itse upea esimerkki siitä, miten sisulla – vahvalla elämänvoimalla ja sinnikkäällä tekemisellä 💪- sekä sisun korkeammalla oktaavilla – lempeällä myötätuntoisella otteella 🥰 – voi kannatella itsensä vaikeiden elämäntilanteiden läpi.

Pääsin juttelemaan sisutohtori Elisabetin kanssa videopodcastissa sisun kummastakin ilmenemisen muodosta ja olin otettu Elisabetin tieteellisen tarkkaan tapaan ja samalla tunteita ja inhimillistä kokemusta virrattavaan tyyliin käsitellä aihetta! 🤓 Keskustelussa mennään suoraan itsensä johtamisen ytimeen ja Elisabet tuumaa, että sisu on itsejohtajuuden voiman avain. 😌 Kukin meistä pystyy avautumaan sisun elävälle voimalle!

Elisabet on sisusta tekniikan tohtoriksi väitellyt palkittu puhuja, joka tekee töitä kansainvälisesti ja on vienyt sisua suomesta valtaville yleisöille ympäri maailmaa. Hän tekee puhujatöitä myös täällä kotimaassa! Alkuvuodesta 2023 julkaistiin hänen kirjansa Gentle Power, jonka voi vielä tilata Adlibriksestä. Antoisia videopodin katseluhetkiä ja suositus Elisabetin kirjalle 📖

Psykoterapia – mielen kanssa työskentely

Psykoterapia – mielen kanssa työskentely

Ihminen löytää itsensä muiden kuunnellessa häntä.

Psykoterapiassa on paljolti kysymys siitä, että ihminen saa tulla kuulluksi ja kohdatuksi toisen turvallisen ihmisen kanssa. Toisen kuunnellessa on helpompi löytää oman elämäntarinan molemmat puolet – negatiiviset ja positiiviset. Terapia ei lopu tai rajoitu terapiakäyntiin, vaan terapiajakson aikana terapia tapahtuu ihmisen elämässä koko ajan käytännön havaintojen kautta. 

Psykoterapeutti Jannecke Linqvist keskustelee kanssani siitä, miten itsetuhoisuutta, masennusta ja erilaisia kasvuvaiheita voi kohdata arvostavasti yksilö -ja yhteisötyöskentelyssä. Suoritus -ja selviämiskeskeisessä yhteiskunnassa katsotaan usein, että masennuksesta, ahdistuneisuudesta tai itsetuhoisuudesta selviäminen on yksilön omalla vastuulla. Kuitenkin toisen ihmisen ja suuremman yhteisön tuki on oleellista toipumisessa.

Uskalletaan pyytää apua huolenaiheisiin yhteisöltämme ja ammattiauttajilta! 

yrittäjän polun tukeminen coachingilla

yrittäjän polun tukeminen coachingilla

Haluatko tietää, mitä ydinhyötyjä yrittäjä tai aloittava yrittäjä voi saada, jos häntä coachataan ammatticoachin toimesta yrittäjän polullaan?

Olen toiminut valmennusyrittäjänä 5 vuoden ajan ja yksi syy jatkuvuuden ja tuottavuuden takana on ollut sparraus ja coaching, joiden piiriin hakeudun aina uudelleen. Haastattelen valmentajakollegaani ja yrittäjiä coachaavaa Paula Mäkelää, joka tiivistää upeasti podcastissa ydinhyödyt, joita yrittäjä saa coachingissa!

Tule kuuntelemaan, miten Paula saa toisessa ihmisessä virtaamaan sellaisen energian, jonka avulla hän näkee ison kuvan ja innostuu omasta tekemisestään!

tunnetaidot

tunnetaidot

Minkä neljän vaiheen avulla voit vapautua omista tiukoistakin tunteista? Keskustelemme ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin ja vaihtoehtoisia hoitoja tarjoavan Susanna Aarnikallion kanssa siitä, miten voimme vapauttaa itsemme erilaisista tunnekokemuksista. 

Oletko vahingollisesti liittänyt esimerkiksi oman ihmisarvon johonkin tunteeseen niin, että koet huonommuutta aina kun koet tätä matalaviritteistä tunnetta? Sinulla on mahdollisuus vapautua siitä ja korjata mielleyhtymät ja taustalle syntynyt traumakemia, joka ohjaa kehosi tuntemukset samanlaiseksi aina kun tietty tunne aktivoituu sinussa. 

Omien kokemustemme pohjalta muodostunut tunteiden käsittelyn malli toivottavasti auttaa myös sinua ymmärtämään ja purkamaan omia tunteitasi niin, että voit jättää jotkin niistä taaksesi ja jatkaa matkaa kevyempänä eteenpäin. ❤

aito johtaminen osa 2

aito johtaminen osa 2

Ihana Taru Salo, Siilisolutions Oyj:n henkilöstöjohtaja, juttelee kanssani rehellisesti siitä, mitä on tulla omaksi itseksi ja olla uskollinen itselleen työelämän paineiden keskellä. Löydät spotifysta tai nettisivuilta myös aiemman Let’s grow together -jakson, jossa juttelemme Tarun kanssa aidosta johtamisesta.

Nyt keskustelemme siitä, millaiset ilmiöt Tarun elämässä ovat avanneet hänelle aitouden merkitystä ihmisenä ja johtajana. Podcast on upean henkilökohtainen kuvaus itsen eri ulottuvuuksien hyväksymisestä ja tästä tilasta käsin niiden kehittämisestä.  

Riittämättömyyden tunne ja riittävyys

Riittämättömyyden tunne ja riittävyys

Minä ja Susanna Aarnikallio, ratkaisukeskeinen terapeutti, naisten oivalluttaja ja ammattijärjestäjä Oivallusten olohuoneesta keskustelimme siitä, mitä riittämättömyyden tunne oikeastaan on, mistä se kumpuaa sekä miten sitä voi hoitaa. Käsittelemme podcastissa riittämättömyyttä ja riittävyyttä laajasti, mm. vanhemmuuden, toisten johtajana toimimisen ja erityisesti itsensä johtamisen näkökulmista. Tärkeintä on se, miten pystymme sillattamaan itseämme riittämättömyyden tunteesta riittävyyden tunteen pariin pienillä askeleilla. Podcast tarjoaa tähän ”prosessiaskeleet” 😉 Kuuntelemalla podin saat myös selville, mitä tekemistä oman feminiinisen ja maskuliinisen energian tunnistamisella ja ohjaamisella on riittävyyden tunteen saavuttamisen kanssa. Ihanaa itseoivallusten hetkeä juuri sinulle ❤️

Aito johtaminen

Aito johtaminen

Mitä on aito johtaminen ja miten se näyttäytyy ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa? Millä tavalla osaamme rakentaa yhtä aikaa selkeää merkityksellisiin tavoitteisiin perustuvaa toimintaa sekä psykologisesti turvallista energisoivaa kulttuuria työpaikalle? Siili Solutions Oyj:n henkilöstöjohtaja Taru Salo jakaa omia kokemuksiaan itsensä hyväksymisestä ja sitä kautta aitouden löytämisestä johtamiseen ja ihmisten kanssa olemiseen. ”Se inhimillisyys, minkä sallit itseäsi kohtaan, sallit myös muille”, sanoo Taru.

Kehorauha osa 2: Intuitiivinen syöminen

Kehorauha osa 2: Intuitiivinen syöminen

Tässä podcastissa mennään todellakin pintaa syvemmälle itsensä johtamisessa. Matka vie omien uskomusjärjestelmien luokse syömisestä, laihduttamisesta sekä kehonkuvasta. Miten sinä johdat itseäsi omien valintojesi kautta? Mistä uskomuksista käsin valintasi ohjautuvat?

Podcast on jatkoa ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin ja ihmisten oivalluttajan Susanna Aarnikallion ensimmäiselle haastattelulle kehorauhasta. Jakson voi kuunnella myös itsenäisenä jaksona, joka auttaa kartoittamaan ja reflektoimaan omia jumissa olevia malleja. Ollaan itsellemme armollisia <3 

Luontoyhteys

Luontoyhteys

Tällä kertaa keskustelen Paula Mäkelän kanssa luontoyhteydestä ja miten ulkoilma ja metsäily palauttaa meitä psyykkisesti, irrottaa työstä sekä auttaa meitä latautumaan ja uudelleen virittäytymään.

Paula on Sirpa Arvosen kehittämän metsämieli -menetelmän koulutettu metsämieliohjaaja ja opiskelee tällä hetkellä myös vihreän voiman työnohjaajaksi. Vihreän voiman työnohjaus nostaa luonnon esille elvyttävänä ja inspiroivana elementtinä.

Keskustelemme Paulan kanssa muun muassa miten hän on löytänyt oman luontoyhteyden, mitä metsämieliohjaajuus ja vihreän voiman työnohjaus on, mitä hyötyä meille on luonnossa olemisesta sekä mitä me voimme konkreettisesti tehdä luonnossa. Virittäydy Paulan positiiviseen olemukseen myös ohessa olevan videon avulla, jossa hän ohjaa metsämieliharjoituksen.

Kehorauha

Kehorauha

Inhimillisen kasvun ja kehittymisen podcastin Let’s grow together! ensimmäinen jakso kertoo kehorauhasta. Kehorauha on rauhan sopimus itsensä ja oman kehonsa kanssa. Jaksossa keskustelen ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin ja kehorauhaspesialistin Susanna Aarnikallion kanssa mm. siitä, miten hän löysi kehorauhan, mitä hyötyä kehorauhasta on, mitä teemoja se pitää sisällään ja miten kehorauhaa kohti voi meistä jokainen kulkea. Mikä on sinun kehotarinasi?